KookJij

Focaccia met kerstomaatjes

Een heerlijk focaccia met kerstomaatjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Focaccia met kerstomaatjes te bereiden

Aardappels schillen en koken in zout water. Als ze gaar zijn de aardappels prakken en af laten koelen. De bloem, het gist (opgelost in een kopje lauw water) en een halve eetlepel tafelzout toevoegen. Het mengsel met je handen tot èèn geheel kneden (het moet een compact maar zacht deeg zijn). Het deeg op een ingevette bakplaat leggen en het gehele oppervakte van de bakplaat bedekken met het deeg. Ongeveer een uur laten rijzen in een lauwe omgeving (bakplaat bedekken met een vochtige theedoek). Als het deeg gerezen is, is het ongeveer 4 à 5 cm hoog. Prik met je vinger hier en daar gaatjes in het deeg. Bestrooien met wat grof zeezout. Nu de tomaatjes halveren en op het deeg leggen en de oregano er overheen strooien. Het bakblik in de voorverwarmde oven doen (200°c) en na 10 minuten in een beker 30 ml olijfolie en 50 ml water met een vork mengen en over de focaccia gieten. Daarna nog 20 a 30 minuten in de oven zetten, totdat de focaccia goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ate

Ate zegt:
Vraag ik of het verse of droge gist is, staat dit gewoon in het recept.
Je kunt wel droge gebruik maar dan 25gr gedeeld door 3
A.te

A.te zegt:
De hoeveelheid gist, is dit gebaseerd op droge gist of verse?