KookJij

Zuurkoolsoepje Soep

Een heerlijk zuurkoolsoepje soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolsoepje Soep te bereiden

Snijd de borstjes van de fazanten en zet die koel.Haal de poten van het karkas en hak de rest in stukken. Bak alles even aan in de boter en schep het met een schuimspaan in een soeppan. Snijd de winterwortel, prei, ui, bleekselderie en de knoflook klein en zet alles in de braadboter aan. Schep dan de groente met de schuimspaan bij het karkas in de soeppan. Doe de witte wijn in een maatbeker en vul dit met water tot 3 liter aan. Doe dit bij de karkas en groente. Breng het aan de kook en schuim het af. Voeg de peperkorrels, jeneverbessen en laurier toe en laat het op een laag vuur minimaal 3 uur pruttelen (in de snelkookpan 70
minuten). Neem de pan van het vuur en zeef de bouillon. Doe de bouillon terug in de pan en voeg de zuurkool (500 gr.) en het zuurkoolspek toe. Laat het opnieuw 2 uur trekken (snelkookpan
45 minuten). Zeef de soep en gooi de zuurkool weg. Houd de soep warm.

fazantenborstjes, zie boven
zout, witte peper
1 ei
paneermeel

Maal de fazantenborstjes in de keukenmachine fijn. Voeg zout, witte peper, het ei en het paneermeel toe, zodat een mooi gehakt ontstaat. Draai er 14 mooie balletjes van en gaar die in de soep.

14 fantasieprikkers
200 gr. zuurkool, uitspoelen
3 plakjes bladerdeeg

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst