Recept
« Terug naar recepten
					
						Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
Een heerlijk zuurkoolsalade met gegrilde appel en leidse kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Patricia Klarenberg
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									255 kCal energie
14 Gram eiwit
19 Gram vet
6 Gram koolhydraten
								14 Gram eiwit
19 Gram vet
6 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas te bereiden
Doe de zuurkool in een zeef, trek met een vork de zuurkool los en laat goed uitlekken.
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de apels en snijd de ongeschilde appels in plakken van 1/2 cm. Bestijk de appesl dun met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de plakken appel aan beide kanten 1 minuut.
Klop van de rest van de olie met het appelsap, de honing en zout en peper naar smaak een gladde dressing. Meng in een schaal de zuurkool met de kaas en de dressing.
Verdeel de zuurkool over 4 borengen en leg er de gegrilde appel bij. Lekker met een snee Fries roggebrood.
									Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de apels en snijd de ongeschilde appels in plakken van 1/2 cm. Bestijk de appesl dun met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de plakken appel aan beide kanten 1 minuut.
Klop van de rest van de olie met het appelsap, de honing en zout en peper naar smaak een gladde dressing. Meng in een schaal de zuurkool met de kaas en de dressing.
Verdeel de zuurkool over 4 borengen en leg er de gegrilde appel bij. Lekker met een snee Fries roggebrood.
 
                    





 
					 
									
hobwie zegt: