KookJij

Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas

Een heerlijk zuurkoolsalade met gegrilde appel en leidse kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie: 255 kCal energie
14 Gram eiwit
19 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas te bereiden

Doe de zuurkool in een zeef, trek met een vork de zuurkool los en laat goed uitlekken.
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de apels en snijd de ongeschilde appels in plakken van 1/2 cm. Bestijk de appesl dun met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de plakken appel aan beide kanten 1 minuut.
Klop van de rest van de olie met het appelsap, de honing en zout en peper naar smaak een gladde dressing. Meng in een schaal de zuurkool met de kaas en de dressing.
Verdeel de zuurkool over 4 borengen en leg er de gegrilde appel bij. Lekker met een snee Fries roggebrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hobwie

hobwie zegt:
het recept is origineel en het gerecht is erg lekker.
hobwie

hobwie zegt:
het recept is origineel en het gerecht is erg lekker.
Patricia

Patricia zegt:
Ja, inderdaad.
Het is een salade en met de kaas en de dressing erg lekker.
deny

deny zegt:
begrijp ik dat de zuurkool rauw moet blijven???:o