KookJij

Zuidlimburgse Nonnevotten (12 stuks)

Nonnevotten zijn typisch Limburgs en worden vaak gegeten tijdens carnaval maar ook met oud en nieuw.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuidlimburgse Nonnevotten (12 stuks) te bereiden

Zeef de bloem met het zout en suiker in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit mengsel in het kuiltje.
Smelt de boter maar laat deze niet te warm worden. Giet de boter in het kuiltje en kneed alle tot een soepel deeg. Laat dat 1 uur rijzen.
Kneed het deeg na het rijzen bog eens goed door. Maak dunne rolletjes van het deeg en leg daarin een knoop.
Bak de nonnevotten in het frituurvet (180C) goudbruin. Wentel ze,wanner ze nog warm zijn, door de suiker. Eet ze koud of warm.

Mijn kookverhaal (Lambert de Bruijn)

Een nonnevot is een strikvormig gefrituurd zoet broodje, vandaar dat het ook wel bekend staat onder de naam strik. De betekenis van nonnevot is de kont van een non.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

eddie

eddie zegt:
Hallo
Een vraagje. Als ik baking soda gebruik ipv gist neem ik aan dat het de zelfde hoeveelheid. Met zijn als gist klopt dat?
Groetjes eddie
Jenny Camps

Jenny Camps zegt:
Heb ze gemaakt!!! Eigenlijk voor de volgende week...maar er was hier 'n zoete inval van 8 personen....!! Alles op. Ga opnieuw aan de slag!!! Dank je wel!!
katy

katy zegt:
Het recept is het beste met verse gist en als je de strikken ervan maakt moet je ze ook nog een half uur laten rijzen dan zijn ze heel luchtig.En maak ze met roomboter .....super. Je kunt ze ook invriezen ...later even in de magnetron en met poedersuiker bestrooien en ze zijn heerlijk vers ....
jennypiet

jennypiet zegt:
Heerlijk....!!! Was het recept al Jaaaaren kwijt!!! Ga ze zeer zeker maken. Carnaval of niet...!!!:D
L.hesdahl

L.hesdahl zegt:
Zoals mijn moeder het mij geleerd heeft bak ik nonnevotten in 2 pakken frituurvet en een fles olie mmmmmm ze smaken heerlijk heb er net gebakken en een lauwe nonnevot naar binnen gewerkt. Fijne carnaval ALAAF :)
Fresia

Fresia zegt:
Wat een leuk recept ik ga meteen proven of die lekker is:D:);):p
kitty

kitty zegt:
ik ben heel blij met het recept
Luisa Navas

Luisa Navas zegt:
Sanne, als de gist vervangen wordt voor backingpowder is het heel goed geschikt voor donuts. Je moet alleen geen anijs gebruiken.
Probeer het, succes gegarandeerd.
Sanne

Sanne zegt:
het water loopt me in de mond maar zou je dit recept ook voor donuts kunnen gebruiken??
m.j.verweij

m.j.verweij zegt:
goede avond....toch is het bakken van de nonnevotten in reusel het allerbeste...echt niet zo vet als oliebolle...en al zijn ze een paar dagen oud...dan nog heerlijk...probeer het maar eens..Ik heb nu geen gelegenheid meer om ze zelf te bakken, hetgeen mij spijt....groetjes !!!!
R.M.v.Goethem-Rooden

R.M.v.Goethem-Rooden zegt:
prima bovenstaand recept!
Zonder anijs en niet bakken in reuzel, liefst in frituurolie, in reuzel niet geschikt omdat het vet stolt als de nonnevotten koud zijn. Daarbij is gebakken in olie ook nog gezonder.
louisa Navas

louisa Navas zegt:
Heel goed, maar ik doe er tabletten anijs erdoor heen. Dit ingedriënt hoort erbij. Het wordt gegeven voor diegenen die drinken tijdens het carnaval.
Het leukste is dat spanje dit ook zo eet.
Groetjes

Louisa Navas
m.j.verweij@hotmail.com

[email protected] zegt:
Heerlijk! vroeger bakten wij ze altijd in "reuzelvet"...is niet zo vet, maar wel lekkerder.Probeer het eens als u nog reuzel bij de slager kunt kopen! Groetjes, m.j.verweij