KookJij

Zoete deegflappen

Een heerlijk zoete deegflappen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: mijzelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete deegflappen te bereiden

Week de rozijnen een dag eerder in kokend water en laat uitlekken op zeef.
Zeef de bloem in een kom en meng met het zout en de warme olijfolie.
Los de gist op in een beetje warme melk en meng het met de bloem.
Voeg de eieren toe en kneed de massa tot een zacht deeg.
Kneed het deeg 10 min op stand 3 (kichen aid)
Meng de rozijnen er door.
Dek de kom af met een vochtige doek en zet de kom op een warme plaats. 
Laat het deeg rijzen tot de massa tweemaal zijn volume heeft. 
Verhit de olijfolie.
Weeg 45 gram deeg af en rol de stukjes met de hand uit op een met bloem bestoven aanrecht.
Ieder stukje moet ongeveer een diameter hebben van 10 centimeter.
Bak de rondjes in de hete olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng de suiker met de kaneel in een schaal.
Bestrooi ze met veel kaneel en suiker.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Zijn ook als (platte) oliebollen te eten met oudjaarsavond. Maar ook heerlijk zomaar een keer tussen door als snacks bij een kopje thee.
Recept door mij aangepast, vanuit Portugal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

opa-henny

opa-henny zegt:
Hallo Willemien, ja natuurlijk kun je ze in frituur bakken, maar in portugal hebben ze bijna geen andere olie dan olijfolie.
Je kunt ook de rozijnen vervangen door krenten of noten, maar het kan zeker ook zonder deze, want het is een hulp- ingrediënt en geen hoofd-ingredienënt, die er in moet;)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hallo Opa Henny, Zou ik de deegflappen ook in de frituurpan kunnen bakken want hier in Canada verkopen ze Beavertails en die doen ze in de frituur bakken en daarna door de kaneel met suiker halen maar gebruiken geen rozijnen in het deeg. Groet Willemien:):)