KookJij

Zeestoverij in eigen nat

Een heerlijk zeestoverij in eigen nat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeestoverij in eigen nat te bereiden


Pel de tomaten, snijd in vier en verwijder de pitjes. Schil de rode paprika, verwijder de pitjes en snijd hem vervolgens fijn. Kook de aardappelen half gaar, pel en snijd in grove stukken.
Doe de tomaten, aardappelen, paprika, wijn, tomatenpuree en knoflook in een diepe pan, voeg wat water toe en breng aan de kook. Temper het vuur, voeg de kruiden toe en laat onder deksel een 20-tal minuten sudderen.
Snijd de visfilets in stukken, voeg aan de sudderpot toe en laat 5 à 10 minuten op zacht vuur garen. Voeg op het laatst de inktvisringen toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sudderpot over soepkommen. Voor een feestelijke variant kunt u het gerecht versieren met enkele in bouillon gaargekookte mosselen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst