KookJij

Recept voor Zeer pittige pindasaus

Lekker bij nasi, bami of over de saté
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit hierin de 2 fijngesnipperde uien in 1-2 minuten.
  2. Voeg 4  fijngesnipperde tenen knoflook, een mespuntje komijnpoeder en een mespuntje gemberpoeder toe en fruit 1/2 minuut mee.
  3. Voeg  de fijngesnipperde groene en rode peper  en de gele madame jeanette fruit dit nog een 1/2 minuut mee.
  4. Voeg 2 eetlepels ketjap manis  en 150 gram pindakaas toe.
  5. Roerbak dit heel kort en voeg dan langzaam, al roerend, 100 ml warme ( kokos) melk toe.
  6. Breng al roerend aan de kook en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz-Saffrie

Barbara Metz-Saffrie zegt:
Madam Jeannet?? Poe, dat is heeeelll erg pittig! Zelf gebruik ik surinaamse sambal, maar voor iemand die van erg scherp houd, is dat net als paprikapoeder... de laatste tijd gebruik ik Siracha"sambal" en doe de sambal van LEKKERBEKKIE erbij voor de liefhebbers.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Als ik de Madame Jeanette met zaden zo lees...
Dan kan dit inderdaad wel eens een pittige zijn.
Aangezien ik wel van pittig houdt, ga ik deze zeker uitproberen!