KookJij

Zeebaars met Groene Saus (Salsa Verde)

Even een iets andere wijze van het presenteren van vis, namelijk met een groene saus. Er zijn vele soorten groene saus uit vele diverse landen: salsal verde uit Spanje, Portugal en Italie, Grune Sosze uit Duitsland en Oostenrijk, sauce verte uit Spanje en bv chimichurri uit Argentinie. Allemaal op basis van peterselie. De salsa verde uit Mexico heeft als basis tomatillo's. De "Groene Saus" wordt niet alleen bij vis geserveerd, maar ook bij vlees en gevogelte en aardappelsalades. Het bevat eigenlijk altijd olijf olie, uien, knoflook, azijn, groene kruiden en kappertjes. Vaak als bindmiddel broodkruim. Soms als extra mosterd.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebaars met Groene Saus (Salsa Verde) te bereiden

  1. Laten we eerst de saus maken: In een grote pan met dikke bodem de uien en de knoflook aanfruiten in de boter en olijfolie en zodra de uien zacht zijn geworden en glazig, dan de wijn, visfond en limoensap toevoegen. Breng aan de kook en laat dat 5 minuten sudderen.
  2. Dan zout en peper toevoegen, goed doorroeren en de peterselie toevoegen. Weer doorroeren en 2 minuutjes laten sudderen. Haal van het vuur af.
  3. In een anti-aanbakpan de olijfolie verhitten en intussen de visfilets inwrijven met zeezout en witte peper en vervolgens bloemen. Gaar de vis dan door op elke zijde 3 minuten te laten bakken in de hete olijf olie.
  4. Zet de grote pan met groene saus weer op het vuur en voeg voorzichtig toe de gebakken visfilets. Verwarm even door en die op.
  5. Verdeel de visfilets over de borden, verdeel de plakken ei daarover met de erwtjes en de snippers lombok en lepel de saus daarover.
  6. Geef er gebakken aardappeltjes bij en wat groene salade. 

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We schenken hierbij een droge en fruitige witte wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst