Recept
« Terug naar recepten
					
						Zalmfilet met prei en champignons
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zalmfilet met prei en champignons
Een heerlijk zalmfilet met prei en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									boodschappen.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zalmfilet met prei en champignons te bereiden
Snijd het witte deel van de preien in zeer smalle ringen. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Spoel de peperkorrels af en laat ze uitlekken. Bestrooi de zalmfilets met zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de preiringen 8 minuten op een matige hittebron. Roer de créme fraïche en de peperkorrels erdoor. Schep de romige prei uit de pan en houd warm. Giet de olijfolie in de pan en voeg de rest van de boter toe. Bak de plakjes champignons op een vrij hete hittebron snel lichtbruin en knapperig. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Bak nu de zalmfilet op een matige hittebron 3 minuten aan beide zijde. De zalm dient binnenin net gaar te zijn. Verdeel de romige prei over warm gemaakte borden. Leg de zalmfilet erop. Leg daarop de plakjes champignons en garneer met een takje peterselie.
									 
                    





 
					