Dit is een van de vele gerechten die ik in mijn stage-periode tot in den treure heb moeten maken tot het naar mijn chef's inzicht serveerwaardig was... En toch, na al die tijd, nog altijd een van onze favoriete zalmrecepten :-)
Als je het nog iets luxer wil maken, meng er dan garnalen door op het einde- die heerlijke Hollandse wel te verstaan...
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Zalmfilet in mosterd-witte wijnsaus met dille, dragon & peterselie
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zalmfilet in mosterd-witte wijnsaus met dille, dragon & peterselie
Een heerlijk zalmfilet in mosterd-witte wijnsaus met dille, dragon & peterselie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Delano
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Een recept van mijn stage-adres in Eindhoven
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zalmfilet in mosterd-witte wijnsaus met dille, dragon & peterselie te bereiden
Verwarm de boter en olie en bak de zalm in 5-6 minuten rose, begin op de huid met bakken en draai halverwege de tijd een keer om, ze mogen absoluut niet te gaar zijn want dan word het gortdroog. En da's niet de bedoeling, want: niet lekker!!
Haal ze uit de pan en houd ze op een bord warm in een matig warme oven van ca 50 gr C.
Fruit in het achtergebleven bakvocht het sjalotje en de knoflook een minuutje tot ze zachter zijn geworden, voeg de mosterd toe, bak die even mee en blus af met de wijn, bouillon en room en laat dit even iets inkoken.
Meng er de fijngesneden kruiden door en breng naar smaak op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Leg de zalmfilets op voorverwarmde borden en serveer er royaal deze heerlijke kruidige saus overheen.
Lekker met aardappelpuree of versgebakken frietjes en een frisse salade. Eet smakelijk!!
										Haal ze uit de pan en houd ze op een bord warm in een matig warme oven van ca 50 gr C.
Fruit in het achtergebleven bakvocht het sjalotje en de knoflook een minuutje tot ze zachter zijn geworden, voeg de mosterd toe, bak die even mee en blus af met de wijn, bouillon en room en laat dit even iets inkoken.
Meng er de fijngesneden kruiden door en breng naar smaak op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Leg de zalmfilets op voorverwarmde borden en serveer er royaal deze heerlijke kruidige saus overheen.
Lekker met aardappelpuree of versgebakken frietjes en een frisse salade. Eet smakelijk!!
                    