KookJij

Zalm met sperziebonen en pesto uit de oven

Een heerlijk zalm met sperziebonen en pesto uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm met sperziebonen en pesto uit de oven te bereiden

VOORBEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 gr of gasoven op stand 6.
Maak de boontjes schoon door de steeltjes er af te snijden en de puntjes aan de onderkant te laten zitten.
Halveer een citroen
Scheur een strook aluminum folie van zo 1 meter af en vouw die dubbel.
Leg daar nu een handje bonen op.
Leg daar boven op een zalmfilet met het vel naar onderen en schep daarop een flinke schep groene pesto.
Besprenkel dit met wat olijfolie en het sap van een halve citroen en bestrooi het geheel met wat zeezout en zwarte peper.
Vouw de foli tot een dicht pakketje.
Maak nu nog een zo zelfde pakketje en zet ze op een braadslee.

HET BAKKEN VAN DE ZALM

Zet de braadslee zo 15 min. in de voorverwarmde oven.
Haal het er dan uit,laat de pakketjes een paar min. staan rusten alvorens ze je ze openmaakt en controleer als de zalm gaar is
Serveer de pakketjes zo op een bord,of pak ze voor het serveren voorzichtig uit.

Mijn kookverhaal (jan vogelzang)

Dit is een recept wat heel lekker is met een paar partjes citroen en lekkere nieuwe gekookte aardappelen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tom

Tom zegt:
En vergeet de boontjes niet voor te koken. 5 minuten is genoeg.
frederieke

frederieke zegt:
lekkerrrrr (makkelijk ....) ??? XXXX
Ruben

Ruben zegt:
Beter is om de boontjes van te voren een paar minuten te koken (dan wel gelijk daarna koud water er overheen zodat ze niet te ver doorgaren), dan loop je niet het risico dat de zalm al gaar is en de boontjes nog rauw. En inderdaad de kooktijd is wat aan de lage kant, hoewel zalm op zich wel iets rauw mag zijn. Ik zou de timer de volgende keer op 25 minuten zettten denk ik.
Dounia

Dounia zegt:
Erg lekker recept, komt me wel heel bekend voor...in het kookboek van Jamie Oliver "Jamie's kookrevolutie" staat ie ook!;)
hettyhamming

hettyhamming zegt:
het gerecht moet inderdaad langer in de oven. ik heb het er drie kwartier in gehad. het was toen heeerlijk
ad

ad zegt:
De tijd in de oven leek me erg kort, en heb het later helaas in de pan gedaan alles was nog hard. Wel heb ik gedaan wat er stond. Het was heerlijk. Moet de oventijd echt niet langer????? met groet Addy.
i

i zegt:
Ik heb het geprobeerd. De maak is supergoed en het is makkelijk te maken. Alleen... Hoe worden de boontjes en de vis zo gaar. Ik heb ze nog even terug gedaan in de oven maar dat was niet voldoende helaas. Ik vraag me dus af of de bonen niet voorgekookt moeten worden en of het geheel niet langer of heter in de oven moet.