KookJij

Zachte hertenfilet met kruidige sperzieboontjes

Een heerlijk zachte hertenfilet met kruidige sperzieboontjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zachte hertenfilet met kruidige sperzieboontjes te bereiden

Kook de boontjes in 6 minuten beetgaar.Bak de pancetta in 1 eetlepel olie krokant.Bak de sjalotten 5 minuten mee.Roer de tomaten erdoor en de oregano.Voeg de boontjes toe en verwarm alles goed.Breng op smaak met zout en peper.Bestrooi de hertenfilets met zout en peper en bak ze in 7 minuten rondom bruin in 2 eetlepels olie tot ze mooi rosé zijn.Laat het vlees 8 minuten rusten,verpakt in aluminiumfolie.Voeg de boter toe aan het bakvocht en laat deze smelten.Serveer het vlees met de jus en de boontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hallo EG,
Dit recept kun je eenvoudig printen door op het printericoontje te klikken. (Boven de naam van het recept)Je dient wel eerst je aan te melden op KookJij.
Groetjes,
Anna
KookJij.
E.G. Reuvers

E.G. Reuvers zegt:
Ik zou graag dit recept willen printen :p
Henk Radstake

Henk Radstake zegt:
I-mail tot 1-2-09
Een beroemde chefkok zei dat saus deziel is van een gerecht. Het tegendeel is hiermee bewezen. Perfect!
boetje44

boetje44 zegt:
hoi.
het ziet er lekker en gemakkelijk uit.
Bedankt voor het recept.
groetjes petra:)