KookJij

Wortelsoep met appel en zalm

Een heerlijk wortelsoep met appel en zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wortelsoep met appel en zalm te bereiden

Pel en snipper de ui. Fruit de ui vervolgens in de helft van de boter aan. Schil de worteltjes met een dunschiller en snijd ze in plakjes. Voeg de wortelplakjes en, naar smaak, de cayennepeper en gember toe. Bak dit al omscheppend enige minuten. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de worteltjes in ongeveer 10 minuten gaar koken. Schil intussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Verhit de rest van de boter en bak de appelpartjes op een hoog vuur mooi bruin. Klop de slagroom lobbig. Pureer de soep met een staafmixer en warm hem al roerend nog eens flink door. Dien de soep op in borden. Schep de slagroom voorzichtig in de soep. Verdeel de zalmsnippers en de appelpartjes erover. Garneer tenslotte met wat koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

eric de bruin

eric de bruin zegt:
Geweldig, lekkere soep