KookJij

Wortelgebak

Een heerlijk wortelgebak recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wortelgebak te bereiden

Smelt de boter in een pan en laat afkoelen. Rasp de wortels zo fijn als mogelijk is. Roer de droge ingrediënten door elkaar heen. Mix de eieren en suiker om schuim te krijgen. Voeg de andere ingrediënten aan het schuim toe. Verspreid het deeg over een vierkante bakvorm van 20x30 cm, die is ingevet en met paneermeel bestrooid, of die bekleed is met bakpapier. Bak de bodem in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 15 minuten. Laat de bodem afkoelen en begin met glaceren. Smelt de boter in een pan. Voeg de smeerkaas toe in kleine klontjes en roer, zodat de kaas smelt. Voeg poedersuiker en vanillesuiker en citroensap toe. Roer het mengsel gelijkmatig en verspreid over de taartbodem. Laat het glaceer stollen en sij de taart in 12 delen. Versier het met hagelslag, citroenmelisse bladeren of dunne wortelschijfjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst