Recept
« Terug naar recepten
					
						Witloofstamppot met gepocheerd ei
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Witloofstamppot met gepocheerd ei
Een heerlijk witloofstamppot met gepocheerd ei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									lekker van bij ons
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Witloofstamppot met gepocheerd ei te bereiden
 Kook de aardappelen in zout water en giet ze af.
Gaar het witloof. Besprenkel het met citroensap en stoof het met boter en gevogeltefond, peper en zout.
Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen en de eierdooiers toe. Strooi er peper, zout en nootmuskaat over.
Meng de stamppot met een vork.
Doe de azijn in een liter gezouten water en pocheer er de eieren ongeveer 2,5 minuten in.
Presenteer de eieren op een schep witloofstamppot en versier met de peterselie, de witloofblaadjes en korstjes.
									Gaar het witloof. Besprenkel het met citroensap en stoof het met boter en gevogeltefond, peper en zout.
Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen en de eierdooiers toe. Strooi er peper, zout en nootmuskaat over.
Meng de stamppot met een vork.
Doe de azijn in een liter gezouten water en pocheer er de eieren ongeveer 2,5 minuten in.
Presenteer de eieren op een schep witloofstamppot en versier met de peterselie, de witloofblaadjes en korstjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									liske zegt:
 
									slaatje zegt:
 
                    





 
					
slaatje zegt: