KookJij

Witloofstamppot met gepocheerd ei

Een heerlijk witloofstamppot met gepocheerd ei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloofstamppot met gepocheerd ei te bereiden

Kook de aardappelen in zout water en giet ze af.

Gaar het witloof. Besprenkel het met citroensap en stoof het met boter en gevogeltefond, peper en zout.

Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen en de eierdooiers toe. Strooi er peper, zout en nootmuskaat over.

Meng de stamppot met een vork.

Doe de azijn in een liter gezouten water en pocheer er de eieren ongeveer 2,5 minuten in.

Presenteer de eieren op een schep witloofstamppot en versier met de peterselie, de witloofblaadjes en korstjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Een ei pocheren is nog gemakkelijker in een pocheerpannetje, lukt altijd. Groetjes Gerda :p:p:p
liske

liske zegt:
Tip: breng het water in beweging voordat je het ei erin doet, maak er een "kolk" van. Het ei blijft dan beter bij elkaar en vloeit niet zo ver uit. Een ei pocheren is zo makkelijker, als je niet zoveel ervaring hebt.;)
slaatje

slaatje zegt:
Prachtig gepocheerd eitje, lijk een beetje op een haaienbek ;););) Erg leuk. Groetjes Gerda :p:p:p