KookJij

Witlof ragout

Een heerlijk witlof ragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Maggi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlof ragout te bereiden

Snij de champignons in plakjes en de ham in blokjes ( als je het aan 1 stuk koopt).
Snij de witlof overdwars in stukjes van ongeveer 3 cm,
vergeet de harde kern niet weg te snijden en was ze even in een vergiet.
Smelt de boter in de pan en bak hierin de ham en de champignons voor ongeveer 5 min..
Doe de witlof erbij en het water en laat dit 8 minuten smoren met een deksel op de pan af en toe omroeren.
Bereid de groentesmoor zoals op het pakje staat.
Roer de mix door de witlof en breng het al roerend aan de kook en laat het dan op halfhoog vuur binden tot een dikke saus.

Mijn kookverhaal (mariella de vries )

Heb het een keer gevonden en het maakt de witlof lekker ook voor de kinderen .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jenny

Jenny zegt:
De groenten-smoor zal ook beslist smaken! Zelf werk ik meestal met bloem, bouillon erbij (van tablet) en ev. kook- of slagroom! 'n Beetje peterselie erbij vermengd smaakt ook lekker. Hoeft niet!
ineke60

ineke60 zegt:
Ik ken maggie smoor niet maar volgens mij is het ook lekker met room,maïzena en bouillonpoeder.
;)
linda

linda zegt:
Maggie smoor is een duur sausje uit een pakje en smaakt naar alle andere pakjes (naar mijn mening). Gebruik liever verse ingredienten.:(
hns

hns zegt:
Mee eens, wat is Maggie Smoor?
:):)
H.Th. Martin

H.Th. Martin zegt:
Bij voorkeur gebruik ik geen 'pakjes' bij het koken, niet van Maggi of welke ander fabrikant dan ook. Kan het recept daar op worden aangepast?