KookJij

Witlof ala niek

Een variatie op de klassieke witlof uit de oven. Wordt hier als hoofdgerecht gegeten zonder iets er bjj omdat het erg machtig is.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlof ala niek te bereiden

  1. Steek met een appelboor de bittere stronk uit de witlof.
  2. Laat een klontje boter in een pan smelten en bak de witlof kort aan.
  3. Voeg 200 ml water en het bouillonblokje toe en laat op hoog vuur het water verdampen, witlof regelmatig draaien.
  4. Snij de mozzarella in repen en vul de witlof hiermee (in de holte die je met de appelboor hebt gemaakt).
  5. Draai de coburgerham erom en daarna de gegrilde ham.
  6. Bestrooi met peper, kaas en peterselie.
  7. Bak in een voorverwarmde oven op 200C tot de kaas gesmolten is.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Echt iets voor de kaasliefhebbers!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst