KookJij

Winterwarme rode kool ovenchotel.

Met dit gure , waterkoude weer smaakt een ovenschotel zoals deze met het warme aroma van de kaneel erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Winterwarme rode kool ovenchotel. te bereiden

  1. Snij de geschilde aardappelen in stukken en kook ze in water met het halve bouillonblokje gaar. 
  2. Verwarm ondertussen roomboter in een koekenpan en fruit de rode ui zachtjes enkele minuten. Voeg beide soorten gehakt toe en bak rul en gaar.
  3. Breng op smaak met peper, zout en tijm .
  4. Halveer de appel. Schil één helft en snij in blokjes. Snij de andere helft ongeschild in plakjes.
  5. Verwarm een klein stukje roomboter in een pan en bak de blokje appel in circa 10 minuten zacht.Bestrooi met wat kaneel.
  6. Roer de blokjes appel door de rode kool.
  7. Maak de puree zoals je gewend bent.

Bedek de bodem van een ovenschaal met het gehakt. Leg daarop de rode kool met extra appel.
Dek de schotel af met de puree. Wrijf de puree dun in met gesmolten boter en steek de appelplakjes erin. Bestrooi de appel eventueel lichtje met wat kaneel.
Zet voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  1. Wer

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

In plaats van 100 gram van beide soorten gehakt kun je ook voor één van deze twee of vegagehakt nemen, Het fijne is, dat je in de ochtenduren dit helemaal kunt voorbereiden.
Zet de schotel ( afgedekt met aluminiumfolie ) tijdens het opwarmen van de oven al in de oven.
Verwijder vervolgens de folie en bak 30 minuten op 200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst