Recept
« Terug naar recepten
					
						Wilde perzikkoek
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Wilde perzikkoek
Een heerlijk wilde perzikkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Wilde perzikkoek te bereiden
Maak een beslag van de boter, eieren, suiker light, 2 tl vanillearoma en de bakpoeder. Dit in een licht ingevette en met meel bestoven springvorm van 24 cm doorsnede overdoen. De 300 gram perzikken van schil en pit ontdoen en in stukken in het deeg duwen. Daarbij zorgen dat de stukken elkaar niet raken maar dat er steeds beslag tussen zit. Over het beslag de chocolade rasp uitstrooien en ook het zakje vanillesuiker over het beslag verdelen.  In een op 150°C voorverwarmde oven zetten en 50 minuten onder deze temperatuur laten bakken. Als de koek gebakken is deze uit de oven halen en een beetje laten afkoelen. In een bakje water de gelatine laten weken. Intussen de 200 gr. wilde perzikken van schil en pit ontdoen, pureren (met staafmixer) en zoeten met de candarelsuiker. De gelatine met aanhangend water in de magnetron laten smelten. (let wel op, want dit gaat erg snel en het mag niet gaan koken). De gesmolten gelatine toevoegen aan de gepureerde perzikken en goed doorroeren. Gelatinemengsel verdelen over de koek en verder laten afkoelen en opstijven. 
										Mijn kookverhaal (Tania Heeren)
Sinds mijn jeugdjaren ben ik verschillende vakanties in Italie geweest. Daar maakte ik voor het eerst kennis met de 'wilde perzik'. Als ik over de markten liep was ik steeds in de veronderstelling dat de  platte perzikken mislukte 'gewone' perzikken waren. Niets is natuurlijk minder waar. De wilde perzik is een apart ras. Nu kom ik deze perzikken zelfs in de boerderijwinkel op het platte land in Nederland tegen en was de stap om eens een gerecht te maken met deze perzikken heel aantrekkelijk. Dat blijkt geenszins een vergissing te zijn. De vruchtvlees van dit fruit is heel lichtgeel en de smaak is zoet. Ook de perzikken die nog wat hard aanvoelen zijn toch al lekker zoet. Zure excemplaren ben ik eigenlijk nog niet tegen gekomen. Een makkelijke en prettige vrucht om te verwerken in taart en nagerechten. Mijn mening over een 'mislukt stuk fruit' heb ik intussen wel bijgesteld.
									 
                    




 
					
karola zegt: