KookJij

Wijting met Thaise saus

Een heerlijk wijting met thaise saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Pierre Wind
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wijting met Thaise saus te bereiden

Kook in kippenbouillon 200 gram rijst tot status beetgaar. Meng de curry,bloem en de kokos tot een homogene massa. Voeg dit dan al roerende bij 2 dl kokende kippenbouillon. Voeg de room toe. Laat de saus tot de helft inkoken. Bak intussen in een koekenpan de plakjes wortel en ui zachtjes beetgaar. Breng ze op smaak met peper, blaadjes koriander, knoflook en zout.
Snijd de bananenbladeren doormidden en vouw er 12 puntzakjes van. Maak het zakje aan de onderkant (de punt) dicht met een cocktailprikker).
Bak als laatste de door de olijfolie gehaalde wijtingfilets op de huidkant, in een bakpan met antiaanbaklaag, goudbruin.
Per persoon krijgt men een bananenbladzakje gevuld met rijst, een zakje met de gebakken groenten en een zakje met de wijting. Serveer de saus apart of nappeer de bovenkant van de gerechtjes.
Leuke tip : serveer elk zakje in een wijnglas en zet dan de drie glazen (per persoon) op een bord. Ook is het leuk, als je een beetje handig bent, om van hout simpele patatzakstandaards te maken. Dan krijgt elke eter een patatstandaard met drie zakjes voor zijn neus. Kikke.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst