Recept
« Terug naar recepten
Wentelteefjes met appel en peer
PT40M
Wentelteefjes met appel en peer
Een heerlijk wentelteefjes met appel en peer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wentelteefjes met appel en peer te bereiden
Wel de abrikozen enkele uren in water.Laat ze uitlekken.Snijd de korsten van het brood.Klop in een kom de melk,het ei en de suiker door elkaar.Snijd de geschilde appel en peer in 8 stukken.Verwijder de klokhuizen.Pureer de abrikozen met het appelsap met behulp van een elektrische keukenmachine.Schep de puree in een kom.Verhit 20 gram boter in een wijde koekenpan.Bak de appel en peerpartjes snel aan beide kanten lichtbruin.Schep ze uit de pan in een kom.verhit de rest van de boter in de koekenpan.Dompel de sneetjes brood in het eimengsel en bak ze aan beide zijde lichtbruin.Verdeel deze wentelteefjes over de borden.Verdeel de appel en peerpartjes over de wentelteefjes en schep er abrikozenpuree bovenop.
Milou Bos zegt: