KookJij

Walnoot-whiskytaart

Een heerlijk walnoot-whiskytaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Walnoot-whiskytaart te bereiden

Deeg: meng de bloem met de suiker en het zout en snijd de boter er met 2 messen doorheen tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg 3-4 el ijskoud water toe en kneed alles snel tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat het verpakt in plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten. Rol het deeg daarna uit tot een cirkel van 30 cm doorsnede en bekleed hiermee een ingevette lage taartvorm van 26 cm doorsnede.
Vulling: klop voor de vulling de eieren, eidooier, basterdsuiker, gesmolten boter, vanille en whisky met de handmixer door elkaar. Rooster de walnoten 3-4 min. in een droge koekenpan. Verdeel de helft van de noten over de deegbodem en schenk daarover het eimengsel. Bak de taart circa 15 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180ºC. Verdeel dan de rest van de noten erover en bak de taart nog circa 20 min. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt.
Bereiding: ca. 30 min. Wachttijd: ca. 1 uur. Oventijd: ca. 35 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst