KookJij

Vlierpannenkoeken

Een heerlijk vlierpannenkoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kruiden gebruiken in recepten, Deltas
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlierpannenkoeken te bereiden

Klop het ei met zout .
Voeg de bloem beetje bij beetje toe onder goed kloppen met een garde, en voeg steeds wat melk toe. Zorg dat er geen klontjes ontstaan!
Was de vlierschermen grondig in water met zout.
Haal de bloemkoppen eraf en meng ze rustig door het beslag.
Laat de boter of olie goed heet worden in de pan en bereid de pannenkoeken op de gebruikelijke manier.
Serveer ze warm met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
Lekker, zo gauw de vlieren bloeien zal ik dit gaan maken.