KookJij

Recept voor vleesribben in looksaus

Een heerlijk vleesribben in looksaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: eigen probeersel
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De ribbetjes ruim wentelen in de donkerbruine suiker.
De boter laten smelten in de kookpot.
Ajuin aanbakken, samen met de fijngesneden knoflook (niet laten verbranden!!). Uit de pan scheppen en even opzij zetten.
De ribbetjes in de pan doen en aanbakken.
Onderzetten met koffie en water.
Peper, zout, nootmuskaat en laurierblad toevoegen, alsook de gebakken uien en look.
Op zacht voor gaar laten sudderen.
Als de ribben gaar zijn, ze uit de saus scheppen en op een schaal doen.
Saus eventueel wat bijkruiden en dan binden met maizena express.
Saus over de ribben gieten.
Serveren met bijvoorbeeld kroketten of stokbrood, desnoods met wat appelmoes.

Mijn kookverhaal (Inge Molkens)

Ik denk altijd dat ik nog een portie zal overhouden voor de vriezer, maar er zijn steeds vrijwilligers voor de 'restjes', of alles is gewoon op!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Godts Gaston

Godts Gaston zegt:
Bedankt was niet moeilijk en vooral zeer lekker!
jarrebezeke

jarrebezeke zegt:
de snede brood moet je toevoegen samen met de look en uien, zodat ze mee kan sudderen: je zal zien dat er eigenlijk niets van over blijft!
wat de mosterd betreft, verkies ik die van De Kroon, maar die is niet overal verkrijgbaar, dus ik zou zeggen: neem gewoon de sterkste die je vinden kan!
Piet de Visser

Piet de Visser zegt:
Waar dient die snede brood besmeerd met sterke mosterd voor ? Wanneer laat je die in de receptuur een rol spelen?:p
Hans van Grinsven

Hans van Grinsven zegt:
Hallo

heb je misschien een aanrader voor de koffie ( ik drink geen koffie :p ) en misschien ook een aanrader voor de mosterd
alvast bedankt