KookJij

Recept voor Vismousse

Een heerlijk vismousse recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De visfilets met citroensap besprenkelen,10 min.laten intrekken en daarna pureren.Het eiwit stijf slaan en samen met wat peper,zout en de helft van de slagroom met de vispuree vermengen.De massa 1 uur koel wegzetten.De rest van de slagroom dik vloeibaar kloppen samen met de dille door de mousse scheppen.De mousse in vier ingevette timbaalvormpjes scheppen,gladstrijken en met plasticfolie afdekken.De vormpjes in een met kokend water gevulde braadslede in 30 min.vast laten worden.Voor het sausje de yoghurt,mayonaise en de kerrriepoeder door elkaar roeren en op smaak brengen met gembersiroop.De mousse laten afkoelen,op de bordjes storten en bovenop garneren met (evt.kleiner gesneden)zalmsnippers.Om de mousse reepjes spinazie leggen en het sausje er apart bij geven.
Lekker met een geroosterd sneetje brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

herman

herman zegt:
Dit is een farce, een farce maak je van rauwe vis die je later gaar maakt au bain marie.
Als je gelatine wilt gebruiken dan maak je een mousse, dan werk je dus met gare vis, dan kan je b.v. de helft van het gewicht van de vis visbouillon nemen met daarin gelatine en spatel je later de helft van het gewicht aan lobbig geslagen room erdoor.
Corrie

Corrie zegt:
Lijkt me een heerlijk voorafje,ga ik zeker maken.:)
Boudewijn

Boudewijn zegt:
Ja, je kan gelatine gebruiken om het op te stijven.
bils christiane

bils christiane zegt:
Dit lijkt mij een perfect voorgerechtje voor Kerst.
Graag had ik van u vernomen of het mogelijk is om verschillende soorten vis - laag op laag -ook zo te maken .
Gebruik je eventueel ook gelatine daarvoor?