Recept
« Terug naar recepten
					
						Vichyssoise
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Vichyssoise
Een heerlijk vichyssoise recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									lekker van bij ons
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Vichyssoise te bereiden
 Schil en snijd de aardappelen in gelijkmatige blokjes. Pel de ui en versnijd in plakjes. Maak de prei schoon en versnijd in grove stukken.
Smelt de boter in de pan en stoof de uien aan. Voeg de prei, laurier en tijm toe en laat even meebakken. Roer af en toe. Voeg nu ook de aardappelen toe en blus af met kokende kippenbouillon. Breng aan de kook en laat nog 20 minuten doorkoken. Kruid met peper en zout.
Laat water koken in een pan en kook de eitjes vijf minuten gaar. Giet af en spoel ze onder koud stromend water.
Pureer de soep tot een gladde massa. Zeef de soep en laat afkoelen. Voeg nog wat nootmuskaat toe. Optioneel kan er wat room toegevoegd worden (op de foto niet toegepast).
Schik het eitje in een diep bord en giet er de soep bovenop. Snijd het eitje middendoor zodat de dooier uitlekt in de aardappeltjes.
									Smelt de boter in de pan en stoof de uien aan. Voeg de prei, laurier en tijm toe en laat even meebakken. Roer af en toe. Voeg nu ook de aardappelen toe en blus af met kokende kippenbouillon. Breng aan de kook en laat nog 20 minuten doorkoken. Kruid met peper en zout.
Laat water koken in een pan en kook de eitjes vijf minuten gaar. Giet af en spoel ze onder koud stromend water.
Pureer de soep tot een gladde massa. Zeef de soep en laat afkoelen. Voeg nog wat nootmuskaat toe. Optioneel kan er wat room toegevoegd worden (op de foto niet toegepast).
Schik het eitje in een diep bord en giet er de soep bovenop. Snijd het eitje middendoor zodat de dooier uitlekt in de aardappeltjes.
 
                    





 
					