1) Je kan ook andere groenten gebruiken dan in deze receptuur.
2) Voeg eventueel nog een blikje tomatenblokjes toe en een Spaanse peper als je van pittig houd.
Recept
« Terug naar recepten
Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep
PT30M
Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep
Dit is lekkerder dan de soep uit blik
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep te bereiden
- Snijd de uien en knoflook fijn en doe een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Snijd ondertussen de prei fijn en fruit ook dit even mee en voeg het blikje tomatenpuree toe en laat dit even ontzuren.
- Snijd dan de bleekselderij stengels in ringen en fruit deze even mee met de knoflook, ui en prei.
- Voeg dan heet water toe en de bouillonblokjes roer dit even door met een pollepel.
- Snijd dan de winterpeen in kleine dobbelsteentjes en voeg dit toe aan de soep.
- Snijd de tomaten in dobbelsteentjes en voeg deze toe aan de soep en voeg de takjes tym toe.
- Snijd de peterselie fijn en voeg dit toe aan de soep en roer dit goed door mekaar en laat dit nog 25 a 30 minuten zachtjes koken, roer af en toe door en proef of er nog zout of peper bij moet en voeg eventueel wat pikante kipkruiden en pikante paprikapoeder en voeg 5 minuten voor dat je soep klaar is 2 blikjes soepballetjes toe of kook verse balletjes.