KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep

Dit is lekkerder dan de soep uit blik
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Snijd de uien en knoflook fijn en doe een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook even aan.
  2. Snijd ondertussen de prei fijn en fruit ook dit even mee en voeg het blikje tomatenpuree toe en laat dit even ontzuren.
  3. Snijd dan de bleekselderij stengels in ringen en fruit deze even mee met de knoflook, ui  en prei.
  4. Voeg dan heet water toe en de bouillonblokjes roer dit even door met een pollepel.
  5. Snijd dan de winterpeen in kleine dobbelsteentjes en voeg dit toe aan de soep.
  6. Snijd de tomaten in dobbelsteentjes en voeg deze toe aan de soep en voeg de takjes tym toe.
  7. Snijd de peterselie fijn en voeg dit toe aan de soep en roer dit goed door mekaar en laat dit nog 25 a 30 minuten zachtjes koken, roer af en toe door en proef of er nog zout of peper bij moet en voeg eventueel wat pikante kipkruiden en pikante paprikapoeder en voeg 5 minuten voor dat je soep klaar is 2 blikjes soepballetjes toe of kook verse balletjes.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

1) Je kan ook andere groenten gebruiken dan in deze receptuur.
2) Voeg eventueel nog een blikje tomatenblokjes toe en een Spaanse peper als je van pittig houd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst