Recept
« Terug naar recepten
					
						Vegetarische zuurkool met yoghurt en fenegriekaas
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Vegetarische zuurkool met yoghurt en fenegriekaas
Een heerlijk vegetarische zuurkool met yoghurt en fenegriekaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Festival der Limburgse gerechten
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Vegetarische zuurkool met yoghurt en fenegriekaas te bereiden
De jeneverbessen met een houten lepel pletten.
Het laurierblad breken en de paprika in blokjes snijden.
De jeneverbessen en het laurierblad 5 min. zachtjes laten koken in de witte wijn.
De wijn zeven en de zuurkool met de paprikablokjes in de wijn 15 min. beetgaar koken.
Afgieten en goed laten uitlekken.
De yoghurt goed laten uitlekken door een doek, anders wordt het gerecht te waterig.
Snij de fenegriekaas in kleine stukjes en verwarm deze in de yoghurt.
De kaas hoeft niet helemaal op te lossen, er mogen best stukjes in blijven zitten.
Doe de zuurkool in een schaal en giet er de dikke yoghurtkaasbrei overheen.
Indien nodig nog even doorverwarmen in de oven.
Als u de combinatie zuurkool-yoghurt te zuur vindt, los dan een lepeltje suiker op in de yoghurt of doe er een druppeltje zoetstof doorheen.
									Het laurierblad breken en de paprika in blokjes snijden.
De jeneverbessen en het laurierblad 5 min. zachtjes laten koken in de witte wijn.
De wijn zeven en de zuurkool met de paprikablokjes in de wijn 15 min. beetgaar koken.
Afgieten en goed laten uitlekken.
De yoghurt goed laten uitlekken door een doek, anders wordt het gerecht te waterig.
Snij de fenegriekaas in kleine stukjes en verwarm deze in de yoghurt.
De kaas hoeft niet helemaal op te lossen, er mogen best stukjes in blijven zitten.
Doe de zuurkool in een schaal en giet er de dikke yoghurtkaasbrei overheen.
Indien nodig nog even doorverwarmen in de oven.
Als u de combinatie zuurkool-yoghurt te zuur vindt, los dan een lepeltje suiker op in de yoghurt of doe er een druppeltje zoetstof doorheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Fenegriek komt uit zuid-Europa en Azie.
Zowel de verse groene blaadjes kunnen gegeten worden.
bijvoorbeeld in curry.
Maar ook de zaden , en die worden voornamelijk gebruikt in kaas.
De zaden zijn net kleine stukjes walnoot en smaken daar ook naar.
De kaas heeft dan ook een nootachtige smaak.:);)
m.v.g. Bert Allers
derbyke zegt:
                    
derbyke zegt: