KookJij

Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade

Een typisch Oosterse manier van het bereiden van varkensvlees. Het vlees moet wel minstens 2 uur marineren , dus op tijd beginnen met de voorbereidingen. Lekker met witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer) , sperzieboontjes of een zoetzure komkommersalade. https://www.smulweb.nl/recepten/1474783/Zoetzure-komkommersalademet-een-aziatisch-tintje
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade te bereiden

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en wat peper en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren.
  2. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade.
  3. Schep het vlees af en toe om.
  4. Haal na de marinadetijd het vlees uit de marinade laat goed uitlekken en dep lichtjes.
  5. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
  6. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten om en om aan.
  7. Doe dan de marinade bij het vlees en temper de hittebron.
  8. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe.
  9. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals
schouderlappen, karbonade of speklapjes.
De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs of
krabbetjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst