KookJij

Recept voor Varkenshaas met zongedroogde tomaat en champignons

Een heerlijk varkenshaas met zongedroogde tomaat en champignons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bestrooi 2 varkenshaasjes met zout en peper. Bak ze om en om bruin in de hete boter. Voeg nu 1 gesnipperde ui en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak dit mee tot het zacht is. Voeg nu 3 fijngesneden zongedroogde tomaten en wat oregano toe en giet er 100 ml witte wijn bij. Breng het aan de kook en zet dan het vuur lager en laat het met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan 200 gram in plakjes gesneden champignons toe en roer even door en laat het nu nog eens een kwartier met de deksel op de pan verder stoven. Op het laatst roer je er 3 eetlepels crème fraîche door, warm het goed door.

Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)

Ik serveer dit gerecht met bijvoorbeeld aardappelkroketjes of pasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rangvi

rangvi zegt:
Hallo Renate, ik wil best met je mailen hoor, geen probleem ! Mijn mail adres zal wel op mijn pagina staan (neem ik aan). Tot gauw !
rangvi

rangvi zegt:
Ik ga meteen op zoek naar het recept Renate ! :p
renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Dag Maria, ik heb nu ook een recept van varkenshaas toegevoegd, ik heb nog er nog een foto van maar die kon er niet bij. Ook nog een recept van heerlijke zomerzuurkool.
grts Renate;)
renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Dag Maria, ik vond het nogal meevallen met de lelijkheid van Brest, en de omgeving maakt alles goed natuurlijk. Wij kijken altijd naar havens. Wij wonen in Zeist met 60.000 inwoners maar wel midden in de bossen, dat is anders wonen dan vlakbij zee, alhoewel ik dat ook wel heel leuk vind. Vakantie is voor mij pas vakantie als ik aan zee ben geweest. Goed dat je wil gaan lijnen, wel moeilijk want lekker eten heeft ook iets gezelligs, maar je kan al veel bereiken door te letten op vet. Vlees puur bakken zonder die vette sausjes, dat scheelt al veel, en er zijn veel vetarme producten die heerlijk zijn. Ik zou best gewoon met je willen mailen, misschien vind jij dat ook leuk, maar op deze manier kan het ook. Groetjes van Renate::D
rangvi

rangvi zegt:
Hallo Renate,
Jullie zijn dus met de auto in Brest geweest ! Een lelijke stad nietwaar ? Ik heb hier nooit kunnen wennen, de omgeving is prachtig, de rotskusten enz. maar de stad is doods en triest ondanks de 160.000 inwoners. Het klimaat is als in Ierland, regen, regen en nog eens regen en veel wind aan de atlantische oceaan. Sinds ik in Frankrijk woon ben ik 20 kilo bijgekomen, maar ik was vroeger ook zo mager als een lat ! De Franse keuken is HEERLIJK ! Maar ik probeer nu te lijnen ! :( Sinds kort ben ik toevallig op deze site terecht gekomen en ik vind het geweldig, allemaal sympathieke leden en lekkere recepten. Tot gauw ! ;)
renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Dag Maria,leuk dat je reageert op mijn mosselrecept, het is inderdaad het lekkerst om die kleine mosselen te nemen, maar die zijn alleen in Frankrijk te koop, hier zitten we opgescheept met die "jumbo"s, maar soms kun je het treffen, maar dat is een zeldzaamheid. Jouw recept van varkenshaasjes lijkt me ook heerlijk, ga ik zeker proberen. Wij hebben zelf ook nog een eigen recept voor varkenshaasjes, die zal ik ook eens onder mijn recepten zetten. Leuk dat je al 31 jaar in Frankrijk woont. Wij zijn nooit verder met de boot gekomen dan Cherbourg. Maar wel met de auto in Brest geweest.Ben eigenlijk benieuwd naar jouw wonen in Frankrijk.
Groet van Renate:p:p