KookJij

Varkensgebraad met cider en appeltjes

Een heerlijk varkensgebraad met cider en appeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: libelle lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensgebraad met cider en appeltjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie.
Schil de appelen en snij ze in kwartjes. Pel en snipper de ui fijn.
Stoof de uisnippers glazig in olie en neem ze weer uit de pan. Bak in dezelfde pan het gebraad rondom aan. Kruid met peper en zout.
Doe het gebraad in de ovenschaal en leg er de uitjes en appel rond. Bestrooi het vlees met tijmblaadjes, leg er botervlokjes op en schenk er de cider bij. Zet 1 uur in de oven, en overgiet geregeld met het braadvocht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo irethr, zoals derbyke zegt kan je hier zo wat alles bij eten naargelang je eigen smaak. Laat het je alvast smaken;) Groetjes, Erwin
derbyke

derbyke zegt:
Veel succes, we kijken ernaar uit :);):p
irethr

irethr zegt:
Dank je! Ik zal doorgeven wat het geworden is, denk dat ik het vrijdag uit ga proberen ;)
derbyke

derbyke zegt:
Aan jou de keus wat je lekker vind irethr, Mocht ik kiezen opgebakken aardappelen, wortelen met appels opgestoofd,rauw witloof met appels lijkt me ook wel lekker.
Je laat maar weten hoe je het bereid hebt:);):p
irethr

irethr zegt:
Klinkt lekker! Wat voor bijgerechten (qua aardappelen en extra groenten enzo) zou je hierbij aanbevelen?