KookJij

Vanillesaus

Een heerlijk vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vanillesaus te bereiden

Breng de melk met het opengenseden vanillestokje twegen de kook aan en laat het ongeveer 20 min. zachtjes trekken.
Klop de dooiers met de suiker en het custardpoeder in ongeveer 5 min. schuimig.
Neem het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes er met een mesje uit en roer de zaadjes bij de melk.
Giet een deel van de hete vanillemelk in een dun straaltje al roerend bij het dooiermengsel en giet dit dan weer terug bij de melk in de pan.
Verwarm de melk al roerend, zodat deze mooi als een saus bindt. (niet koken) en zet de pan in een grote bak met ijskoud water.
Laat de saus onder regelmatig roeren afkoelen.
Zet de vanillesaus tot gebruik afgedekt koel weg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst