KookJij

Trommelkoek

Een heerlijk trommelkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijn Oma
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Trommelkoek te bereiden

Zelfrijzendbakmeel + zout in de kom, kuiltje maken en daar de eieren in breken, dan beetje bij beetje de melk toevoegen, beginnend in het midden tot een glad beslag.
Dan de boter en de suiker en op het laatst de rozijnen.
Dan de tulbandvorm invetten en bestrooien met paneermeel.
In de pan met kokend water zetten 2 cm onder de rand van de tulband, plm. 75 min. laten koken met de deksel op de pan

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Echt een recept van vroeger, heeeeel vroeger.
Maar toen deden ze dat in een kussen sloop, beslag erin hoog dicht knopen en laten koken, goed idee als je geen tulband hebt het moet er ook 1 zijn met een klem deksel maar die zijn nergens meer te vinden, ik doe het dan met een stevig bord en leg er de vijzel op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maaike

maaike zegt:
Je kan ook de bodem van een springvorm gebruiken
corry

corry zegt:
Dit is een overheerlijk gerecht, heb nu eindelijk het recept weer:) mijn moeder maakte het vroeger altijd voor ons, heerlijk met boter en suiker.
Ga het gauw weer maken.
bas

bas zegt:
Dat ding heet een waterbadvorm.
Verkrijgbaar in klein, 1.2l, en groot 2l.
Die zijn niet duur en makkelijk te krijgen.
sensowier

sensowier zegt:
Heel erg bedankt opahenny,
ga zeker op zoek, en wat leuk dat u dat nog kent, ik maak nog vaak van die ouderwetse gerechten heerlijk, al de hoogeveense kruidkoek gemaakt, ben er hier in de omgeving al beroemd/berucht mee, eergister 5 gebakken, lekker hoor nu ook met gember er door. Groetjes van Carmen
opahenny

opahenny zegt:
Je kunt deze vorm kopen bij dille en kamille. ( Zwolle):p
sensowier

sensowier zegt:
Toch vind ik het lekkerder met 500 gr. bloem en 2 zakjes gist a 7gr.
Het zelfrijzend bakmeel heeft iets minder smaak.
En het is ook lekker als je een plak bakt met roomboter en stroop event. met een restje jus. groetjes Carmen.