KookJij

Tonkatsu ( Japanse schnitzel )

Dit is echt een heel eenvoudig gerecht en de witte koolwortel salade smaakt er fantastisch bij. De smaakmaker van de salade is natuurlijk de sesamolie.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonkatsu ( Japanse schnitzel ) te bereiden

  1. Roer alle ingrediënten voor de witte kool salade door elkaar. Voeg de geraspte kool en wortel toe en roer alles goed om. Zet tot gebruik koel weg.
  2. Roer de 4 ingrediënten voor de tonkatsu saus door elkaar.
  3. Verwarm deze saus in een pannetje. Zorg ervoor, dat de schnitzels op kamertemperatuur zijn . Haal de schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko.
  4. Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak de schnitzels in 7 minuten krokant. Bak ook de andere kant krokant. Ondertussen staat je rijst al te koken .
  5. Serveer de schnitzels met wat van de verwarmde tonkatsu saus erop en bestrooi met bosui ringetjes. Serveer met de rijst met ook wat van de saus en de witte koolwortelsalade. B
  6.  VOOR DE WORTEL WITTEKOOLSALADE 125 gr witte witte kool fijn geraspt 100 gr winterpeen fijn geraspt 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel mayo 1 eetlepel yoghurt 1 theelepel suiker, snuf peper en zout naar smaak.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Tonkatsu saus kun je in de toko k & k kopen, maar waarom zou je dat doen
als het zó eenvoudig is om 'm zelf te maken mits je alle ingrediënten in huis
hebt natuurlijk. Bovendien kun je naar eigen smaak handelen en er is niets
fijner dan DÁT als je aan het koken slaat. Je eigen draai eraan geven exact
naar jouw smaak . Zo heb ik iets meer saus gemaakt en een snufje peper
en een kneepje agave siroop toegevoegd. Na proeven was ik over de
smaak tevreden .
Dit is echt een heel eenvoudig gerecht en de witte koolwortel salade
smaakt er fantastisch bij.
De smaakmaker van de salade is natuurlijk de sesamolie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst