Tonkatsu saus kun je in de toko k & k kopen, maar waarom zou je dat doen
als het zó eenvoudig is om 'm zelf te maken mits je alle ingrediënten in huis
hebt natuurlijk.  Bovendien kun je naar eigen smaak handelen en er is niets
fijner dan DÁT als je aan het koken slaat. Je eigen draai eraan geven exact
naar jouw smaak .  Zo heb ik iets meer saus gemaakt en een snufje peper
en een kneepje agave siroop toegevoegd. Na proeven was ik over de
smaak tevreden .
Dit is echt een heel eenvoudig gerecht en de witte koolwortel salade
smaakt er fantastisch bij.
De smaakmaker van de salade is natuurlijk de sesamolie.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Dit is echt een heel eenvoudig gerecht en de witte koolwortel salade
smaakt er fantastisch bij.
De smaakmaker van de salade is natuurlijk de sesamolie.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Japan
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tonkatsu ( Japanse schnitzel ) te bereiden
- Roer alle ingrediënten voor de witte kool salade door elkaar. Voeg de geraspte kool en wortel toe en roer alles goed om. Zet tot gebruik koel weg.
 - Roer de 4 ingrediënten voor de tonkatsu saus door elkaar.
 - Verwarm deze saus in een pannetje. Zorg ervoor, dat de schnitzels op kamertemperatuur zijn . Haal de schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko.
 - Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak de schnitzels in 7 minuten krokant. Bak ook de andere kant krokant. Ondertussen staat je rijst al te koken .
 - Serveer de schnitzels met wat van de verwarmde tonkatsu saus erop en bestrooi met bosui ringetjes. Serveer met de rijst met ook wat van de saus en de witte koolwortelsalade. B
 - VOOR DE WORTEL WITTEKOOLSALADE 125 gr witte witte kool fijn geraspt 100 gr winterpeen fijn geraspt 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel mayo 1 eetlepel yoghurt 1 theelepel suiker, snuf peper en zout naar smaak.
 
                    