Recept
« Terug naar recepten
					
						Tonijnsalade met appel en ananas
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tonijnsalade met appel en ananas
Een heerlijk tonijnsalade met appel en ananas recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									Dolores la Venezolana
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tonijnsalade met appel en ananas te bereiden
  De tonijn uit laten lekken en de olie opvangen.
De tonijn uit elkaar "plukken" tot kleine stukjes.
De appel schillen, in partjes snijden, klokhuis en pitten eruit en de appel in reepjes snijden.
De ananas in stukken en de olijven wat kleiner hakken.
Dit alles goed door elkaar mengen in een grote schaal.
Maak dan de dressing van de tonijnolie, citroensap, zout en cayennepeper. Giet de dressing over de salade en zet de schaal in de koelkast en door en door koud laten worden.
										De tonijn uit elkaar "plukken" tot kleine stukjes.
De appel schillen, in partjes snijden, klokhuis en pitten eruit en de appel in reepjes snijden.
De ananas in stukken en de olijven wat kleiner hakken.
Dit alles goed door elkaar mengen in een grote schaal.
Maak dan de dressing van de tonijnolie, citroensap, zout en cayennepeper. Giet de dressing over de salade en zet de schaal in de koelkast en door en door koud laten worden.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Dit recept heb ik van een Venezolaanse gekregen, maar ik kon bij de herkomst geen Venezuela selecteren, dus dan maar Amerika.
									 
                    



 
					 
									
fabita zegt: