Recept
« Terug naar recepten
					
						Tonijnburgers met sinaasappel-tomatensaus 
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tonijnburgers met sinaasappel-tomatensaus
Een heerlijk tonijnburgers met sinaasappel-tomatensaus  recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									boodschappen.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tonijnburgers met sinaasappel-tomatensaus te bereiden
Meng de uitgelekte en verkruimelde tonijn, de fijngeprakte gekookte aardappel, de yoghurt, het kerriepoeder en wat zout en peper door elkaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes en meng ze samen met de ui door het tonijnmengsel. Maak er vier afgeplatte ballen van en zet die, tot ze worden gebakken, in de koelkast. Kook het sap van de sinaasappels in tot circa 1 eetlepel, voeg de honing, sambal en de Toresano saus toe. Snijd de courgette in kleine blokjes, doe ze in de saus. Laat enkele minuten zachtjes doorkoken.    
Bereiden:
Rasp de rauwe aardappel grof en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Schep de bloem op een bord. Klop het ei los in een diep bord. Haal de tonijnburgers eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door de geraspte aardappel. Let op dat ze rondom met een aardappellaagje zijn bedekt en druk het geheel goed aan. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in circa 6 minuten per kant goudbruin. Garneer het gerecht met een blaadje sla en serveer deze met de saus.
									Bereiden:
Rasp de rauwe aardappel grof en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Schep de bloem op een bord. Klop het ei los in een diep bord. Haal de tonijnburgers eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door de geraspte aardappel. Let op dat ze rondom met een aardappellaagje zijn bedekt en druk het geheel goed aan. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in circa 6 minuten per kant goudbruin. Garneer het gerecht met een blaadje sla en serveer deze met de saus.
                    