KookJij

Tomato Balsamico uit de Oven

Een heerlijk tomato balsamico uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomato Balsamico uit de Oven te bereiden

1).Zet de tomaten op het bakblik met de gesneden kant naar boven
2).Verdeel de knoflook en de suiker over de 16 helften
3).Voeg olie en azijn bij elkaar en laat dat even met de staafmixer goed worden gemixed.
4).Druppel de olie-azijn mix over de tomatenhelften en bestrooi met de gedroogd oregano.
5).Schuif daarna in de oven en laat het er minsten een half uur in zitten (saus is dan ook iets gecarameliseerd)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Om zo te eten is het lekker en verder past het overal bij.
Je kunt er ook van alles meedoen: garnaaltje er op of een stukje vis of een stukje vlees, enz. enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Lekker!!!! Bijgerechtje. Ik heb deze bij mijn favorieten gezet.;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Ellebel, Excuus,de azijn was weggevallen uit het recept. Staat er nu weer bij.
Jan A.
Ellebel

Ellebel zegt:
Beste heer Van der Hoeden, hoeveel azijn moet er bij? Ik ben gek op tomaten en dit lijk mij eens anders dan met ui en mozarella uit de oven. Mvg, Ellebel