KookJij

Tomatencappuccino

Een heerlijk tomatencappuccino recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatencappuccino te bereiden

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Schep de tomaten, paprikapoeder en kruiden erdoor en verwarm alles 2-3 minuten.
Voeg de bouillon toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep en wrijf de soep indien gewenst door een zeef om de velletjes en de pitjes van de tomaten eruit te halen.
Breng de soep verder op smaak met zout en peper en warm hem nog even goed door.
Klop intussen de slagroom half stijf met wat zout en peper. Schep de tomatensoep in kopjes en schep de room erop. Strooi er peterselie over ter garnering.
Tips:
Het staat extra mooi als u deze soep in kleine glaasjes opdient.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Remon

Remon zegt:
Ziet er goed uit, gaan wij hier zeker uitproberen! Dank u!
Gerry

Gerry zegt:
Deze soep nu 2x keer gemaakt. Een heerlijke soep alleen zelf gebruik ik 2 tomaten meer en doe ik er een beetje sambal doorheen maar kan natuurlijk ook peper om de soep een wat krachtigere smaak te geven.