Recept
« Terug naar recepten
Tomaten Uiensoep
PT30M
Tomaten Uiensoep
Een heerlijk tomaten uiensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten Uiensoep te bereiden
Bak in een grote pan met hete olie 4 grof gesneden uien met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan 250 ml gezeefde tomaten, 125 gram gehalveerde cherrytomaatjes en tijm naar smaak toe. Warm dit kort mee en doe er dan 1 1/2 liter water bij met 3 bouillonblokjes (de culifanaten kunnen natuurlijk ook zelfgemaakte bouillon gebruiken). Breng dit aan de kook en laat het dan met de deksel op de pan een half uurtje pruttelen. Als de soep is opgeschept strooi je er nog geraspte kaas over. Eet smakelijk!
apu zegt: