KookJij

Tomaten Uiensoep

Een heerlijk tomaten uiensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten Uiensoep te bereiden

Bak in een grote pan met hete olie 4 grof gesneden uien met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan 250 ml gezeefde tomaten, 125 gram gehalveerde cherrytomaatjes en tijm naar smaak toe. Warm dit kort mee en doe er dan 1 1/2 liter water bij met 3 bouillonblokjes (de culifanaten kunnen natuurlijk ook zelfgemaakte bouillon gebruiken). Breng dit aan de kook en laat het dan met de deksel op de pan een half uurtje pruttelen. Als de soep is opgeschept strooi je er nog geraspte kaas over. Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Boh, het water loopt me in de mond, ik ga dit vandaag maken, met lekker veel kaas erop!:p:p:p