Recept
« Terug naar recepten
					
						Tomaten-spek soep
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tomaten-spek soep
Een heerlijk tomaten-spek soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 - > Soepen - met Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tomaten-spek soep te bereiden
De tomaten ontvellen, hard steelaanzetje verwijderen en in partjes snijden. Sjalot snipperen en de knoflook klein snijden.
De spekblokjes in een warme pan op een laag vuur zetten. Laten zweten totdat de spekjes wit/roze kleuren. De sjalot en knoflook toevoegen en opnieuw even laten smoren. Na 5 minuten de tomaatblokjes toevoegen en weer 10 minuten laten smoren. Bouillon maken van water en bouillonblokje en dit toevoegen aan de tomaten. Gedurende een kwartiertje laten koken, peterselie toevoegen.
									De spekblokjes in een warme pan op een laag vuur zetten. Laten zweten totdat de spekjes wit/roze kleuren. De sjalot en knoflook toevoegen en opnieuw even laten smoren. Na 5 minuten de tomaatblokjes toevoegen en weer 10 minuten laten smoren. Bouillon maken van water en bouillonblokje en dit toevoegen aan de tomaten. Gedurende een kwartiertje laten koken, peterselie toevoegen.
                    