Recept
« Terug naar recepten
					
						Tiramisu op mijn manier
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tiramisu op mijn manier
Een heerlijk tiramisu op mijn manier recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									3 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											16
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tiramisu op mijn manier te bereiden
Zet een vers kopje koffie. Voeg 1 borrelglaasje Amaretto of Tia Maria toe en laat dit een beetje afkoelen. De eidooiers met 2 el suiker mengen en blijven klutsen totdat de massa lichtgeel is. De mascarpone erdoor roeren.
In de schaaltjes 3 lange vingers leggen en met een lepel voorzichtig koffie over de koekjes gieten. Een lepel van het mascarponemengsel erop leggen en opnieuw drie lange vingers erop leggen. Ook hierover weer koffie uitgieten. Mascarpone erop lepelen en afwerken door met cacao te bestrooien en wat witte vlokken erop te leggen. De voorbereidde nagerechtjes minstens een half uur in de koelkast zetten.
									In de schaaltjes 3 lange vingers leggen en met een lepel voorzichtig koffie over de koekjes gieten. Een lepel van het mascarponemengsel erop leggen en opnieuw drie lange vingers erop leggen. Ook hierover weer koffie uitgieten. Mascarpone erop lepelen en afwerken door met cacao te bestrooien en wat witte vlokken erop te leggen. De voorbereidde nagerechtjes minstens een half uur in de koelkast zetten.
                    
wendy zegt: