Recept
« Terug naar recepten
					
						Thaise vishapjes
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Thaise vishapjes
Een heerlijk thaise vishapjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Thailand
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Ikea 241212 - A. D'Angalo 241212
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Thaise vishapjes te bereiden
 Viskoekjes:
Doe de vis, suiker, zout, curry pasta en het ei samen in de keukenmachine.
Voeg daarna de fijn gehakte kouseband, een klein beetje maïsmeel voor de stevigheid en een fijn gesneden bosui toe voor de smaak.
Meng het geheel.
Vorm dan platte koekjes met het mengsel.
Gebruik 2 eetlepels van het mengsel per koekje. Verhit de olie tot 180°C in een wok en bak hierin de koekjes bruin aan beide kanten.
Garnalen in deeg:
Ontdoe de garnalen van het darmkanaal.
Wikkel de garnalen in de speciale deeg.
Verhit olie in een wok tot 180°C en frituur hierin de garnalen in 2-3 minuten goudbruin.
Tom Kah Kay soep:
Doe de kruiden (citroengras, citroenblaadjes, laos in grote stukken, ½ rode peper in ringetjes en de bosui) in een pan met 1/3 water en 2/3 kokosmelk.
Breng dit aan de kook, voeg voor een iets dikker geheel wat meer kokosmelk toe.
Doe hier vervolgens 2 of 3 eetlepels visolie, de limoen, het bakje champignons en de garnalen of kip bij.
Zeef het mengsel en filter de grove stukken eruit. Garneer de soep met fijn gesneden pepertjes, bosui, en koriander.
									Doe de vis, suiker, zout, curry pasta en het ei samen in de keukenmachine.
Voeg daarna de fijn gehakte kouseband, een klein beetje maïsmeel voor de stevigheid en een fijn gesneden bosui toe voor de smaak.
Meng het geheel.
Vorm dan platte koekjes met het mengsel.
Gebruik 2 eetlepels van het mengsel per koekje. Verhit de olie tot 180°C in een wok en bak hierin de koekjes bruin aan beide kanten.
Garnalen in deeg:
Ontdoe de garnalen van het darmkanaal.
Wikkel de garnalen in de speciale deeg.
Verhit olie in een wok tot 180°C en frituur hierin de garnalen in 2-3 minuten goudbruin.
Tom Kah Kay soep:
Doe de kruiden (citroengras, citroenblaadjes, laos in grote stukken, ½ rode peper in ringetjes en de bosui) in een pan met 1/3 water en 2/3 kokosmelk.
Breng dit aan de kook, voeg voor een iets dikker geheel wat meer kokosmelk toe.
Doe hier vervolgens 2 of 3 eetlepels visolie, de limoen, het bakje champignons en de garnalen of kip bij.
Zeef het mengsel en filter de grove stukken eruit. Garneer de soep met fijn gesneden pepertjes, bosui, en koriander.
                    
h.dekoning zegt: