KookJij

Recept voor Thaise salade met gefrituurde rijstvermicelli nest

Een heerlijk thaise salade met gefrituurde rijstvermicelli nest recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: meiasia.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Maak de sla schoon. Snijd de peper in halve ringetjes. Schil de gember en snijd hem in dunne plakjes. Kook een halve liter water. Giet het kokende water over de taugé en laat goed uitlekken. Schil de grapefruit zodanig dat de witte velletjes worden weggesneden. Snijd de grapefruit in plakjes. Verhit de zonnebloemolie tot 170 °C. Doe de rijstvermicelli in delen in de olie. Deze zwelt bij het frituren direct op. Haal de nestjes uit de pan voordat ze te bruin worden en laat ze op keukenpapier uitlekken. Verhit de wokolie in een koekenpan en bak hierin de varkensreepjes met de rode peper en gember, tot het vlees gaar is. Giet de sojasaus erbij. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over twee borden. Leg er de taugé, grapefruit en het vlees op. Giet de saus van het vlees over de salade. Leg er tenslotte de gefrituurde rijstvermicelli op. Direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst