KookJij

Thaise kokos-kippensoep

Een heerlijk thaise kokos-kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise kokos-kippensoep te bereiden

1. Pel en snijd de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verwijder het stugge buitenste blad van de sereh en snijd de stengel in 3 stukken. Snijd de bosuitjes in dunne, schuine ringetjes.
2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook en de peper 2 minuten op een halfhoog vuur.
3. Schenk de bouillon erbij en voeg de sereh en de djeroek poeroetblaadjes toe. Verwarm de bouillon 10 minuten tegen de kook aan.
4. Voeg de kokosmelk, de vissaus en het kippenvlees toe en breng de soep aan de kook.
5. Verwijder de sereh en de djeroek poeroetblaadjes. Neem de soep van het vuur, schep de bosuitjes erdoor en verdeel de soep over de voorverwarmde borden of soepkommen. Strooi er korianderblad naar smaak over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst