KookJij

Thaise kippensoep (Tom kha kai)

De heerlijke geuren van kokos, limoen en koriander maken dat ik ga watertanden. Deze ingrediënten gebruik ik dan ook veelvuldig en rijkelijk in mijn Thaise gerechten. Zo dus ook in deze heerlijk Thaise kippensoep. Ik heb de stukken gember, citroengras en kaffir lime leaves gewoon in de soep laten zitten voor meer smaak. Waarschuw de eters dat ze iets dergelijks tegen kunnen komen in hun soep of haal het er zelf uit voordat je de soep serveert.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise kippensoep (Tom kha kai) te bereiden

  1. Snij de kipfilet in reepjes. Schil de gember en snij in plakken (die op het laatst makkelijk terug te
  2. vinden zijn). Pluk de oesterzwammen in stukken. Hak of knip de koriander grof.
  3. Verhit de kokosmelk samen met de limoenblaadjes, gember en het citroengras. Als het kookt voeg dan de kipreepjes toe en laat het zonder deksel pruttelen totdat de kip gaar is.
  4. Voeg de vissaus, limoensap en de suiker toe en roer het goed door. Voeg dan de bouillon toe.
  5. Doe de reepjes oesterzwammen erbij en voeg de fijngesneden rode peper toe. Breng het aan de kook en laat dit 3 minuten zonder deksel pruttelen.
  6. Voeg vlak voor het serveren de koriander toe. (voeg hier ook eventueel de fijngesneden lente ui toe)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst