KookJij

Thaise kip met cashewnoten

Een heerlijk thaise kip met cashewnoten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: meiasia.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise kip met cashewnoten te bereiden

Wel de wolkenoortjes 15 minuten in heet water. Giet de paddenstoelen af in een zeef en spoel na met heet water. Laat goed uitlekken en snijd in reepjes.

Snijd de paprika in stukjes. Schil de gemberwortel en snipper deze fijn. Snijd het kipfilet in reepjes.

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kip in 2 minuten goudbruin. Voeg de paprika, gember en wolkenoortjes toe en roerbak 2 minuten.

Meng de pasta door het kipfiletmengsel en roerbak nog een minuut.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep vlak voor het serveren de koriander erdoor. Garneer met de cashewnoten.

Mijn kookverhaal (Simone Rutten)

'Wolkenoortjes' leuke benaming toch? Het schijnt dat
deze paddenstoelensoort ook wel muizenoortjes of boomoren worden genoemd. Ze zijn in gedroogde vorm verkrijgbaar bij toko's.

Wolkenoortjes moeten voor gebruik in heet water geweekt worden tot ze zacht zijn en vele malen groter zijn. Ze worden vooral gebruikt om hun textuur, de smaak is vrij mild.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst