KookJij

Terrine van Limburgse kaasjes met zwarte pruimen

Een heerlijk terrine van limburgse kaasjes met zwarte pruimen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terrine van Limburgse kaasjes met zwarte pruimen te bereiden

Bekleed de terrine vorm met de grottenkaas, ontdaan van de korst.
Verwarm intussen de room, port en zout en voeg de val Dieu en geweekte gelatine toe.
Maak hiervan een gladde massa met de staafmixer.
Wacht tot de massa hangend is geworden en spatel hierdoor het in kleine brunoise gesneden stinkkaasje.
Giet de massa in de vorm en vouw dicht met de overhangende grottenkaas.
Koel in de ijskast of vriezer. Snij hierna plakken van 1 tot 1,5 cm dik en laat op kamer temperatuur komen.
Breng de rode wijn met de suiker en de specerijen aan de kook en leg de pruimen erin tot ze warm zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Natascha Vantuykom

Natascha Vantuykom zegt:
De Limburgse grottenkaas is te verkrijgen via Bio-zuivelhoeve 't Wanthof, kijk op http://www.wanthof.com