KookJij

Tarte Tatin

Een heerlijk tarte tatin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarte Tatin te bereiden

Zeef de bloem in een kom en voeg de bakpoeder,zout,suiker en boter toe.Klop het ei los en voeg dit erbij. Snijd de boter tot kleine blokjes.Kneed alles met een koele hand snel tot een samenhangende deeegbal.Laat deze 30 min.in de koelkast rusten.Schil de appelen en snijd ze in parten.Verwijder het klokhuis en snijd de parten in wat dunnere plakken.Smelt de boter en roer de suiker erdoor.Laat de suiker iets karamelliseren en schep de appelen erdoor.Beboter een ronde vuurvaste ovenschaal (geen springvorm) van 18 cm.doorsnede en leg de appelen met de karamel erin.Rol het deeg uit tot een ronde lap die even groot moet zijn als de bovenkant van de vorm.Leg het deeg op de appels en prik hier en daar een gaatje in.Bak het gebak in een voorverwarmde oven (175C) in circa 25 min.gaar.Laat het gebak nog enkele min.in de uitgeschakelde oven staan.Keer het gebak zodat de appelen boven liggen.Dit gebak wordt warm of lauw gegeten.
Lekker met een toef slagroom of als desset met een kopje koffie of espresso.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maaike

maaike zegt:
Heerijk!!
Ja ik eet hem ook in puntjes:p
noortje

noortje zegt:
misschien is dat jouw gewoonte, maar ik eet hem gewoon in puntjes.:o