De milde smaken van vis en vlees overheersen elkaar niet in dit prachtige gerechtje. De heilbot en ossenhaas moeten wel supervers zijn om ze rauw te kunnen serveren.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Tartaar van heilbot met ossenhaas
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tartaar van heilbot met ossenhaas
Een heerlijk tartaar van heilbot met ossenhaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jordy Zuiddam
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tartaar van heilbot met ossenhaas te bereiden
Voorbereiding:
Kan 1/2 dag tot minimaal 1/2 uur van tevoren ;
Breng de room met het limoenrasp en de venkel langzaam aan de kook en laat zachtjes ca. 8 minuten koken. Zeef de room en laat afkoelen. Breng de room op smaak met zout en peper. Breng de vis heel licht op smaak met zout en peper en een paar druppels limoensap. Zet alles koel weg tot gebruik.
Bereiding:
Begin ca. 10 minuten van tevoren:
Leg het vismengsel in kleine bergjes op de kleine schoteltjes. Schep op elk een flinke lepel room. Leg daarop een mooi plakje ossenhaas en garneer met wat kaviaar. ( De smaak van imitatiekaviaar is niet te vergelijken met de echte kaviaar)
										Kan 1/2 dag tot minimaal 1/2 uur van tevoren ;
Breng de room met het limoenrasp en de venkel langzaam aan de kook en laat zachtjes ca. 8 minuten koken. Zeef de room en laat afkoelen. Breng de room op smaak met zout en peper. Breng de vis heel licht op smaak met zout en peper en een paar druppels limoensap. Zet alles koel weg tot gebruik.
Bereiding:
Begin ca. 10 minuten van tevoren:
Leg het vismengsel in kleine bergjes op de kleine schoteltjes. Schep op elk een flinke lepel room. Leg daarop een mooi plakje ossenhaas en garneer met wat kaviaar. ( De smaak van imitatiekaviaar is niet te vergelijken met de echte kaviaar)
                    