-
Glazuur
Categorie: Gebak, Taarten
90 min
Glazuur wordt meestal gebruikt voor over gebakjes of cake. Het is vrij gemakkelijk te maken en kost niet veel tijd.
Ingredienten: •3-5 theelepel(s) water, afhankelijk van de dikte die je wenst voor je glazuur, •150 gram poedersuiker, •eventueel kleurstof.
-
Chocolade muffins
Categorie: Gebak
35 min
Ingredienten: 100 gr fondant of melkchocolade, 100 gr boter, 4 eieren, 150 gr poedersuiker (of 15 gr sucrose), 150 gr zelfrijzende bloem, 60 gr cacaopoeder
-
Bananensoezen
Categorie: Gebak
120 min
Ingredienten: voor de soezen:, 150 ml water, 125 ml melk, 125 gram roomboter (1/2 pakje),ongezouten, 125 gram bloem, snufje zout, 6 eieren, voor de vulling:, 500 ml slagroom, suiker om de slagroom zoet te maken., 1 of 2 bananen (naar...
-
Harde wafels
Categorie: Oud & Nieuw, Gebak
60 min
Ingredienten: 600 gr zelfrijzend bakmeel, 4 eieren, 300 gr harde margarine, 375 gr basterdsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, scheut olie, pr. zout
-
Kniepertjes- Knijpertjes
Categorie: Oud & Nieuw, Gebak
160 min
Een heerlijk hapje (koekje) voor oud en nieuw. Je kent ze wel van de Vegters Rolletjes.
Ingredienten: 150 gram boter, 250 gram suiker, 1/2 liter lauw water, 500 gram bloem, 1 mespunt kaneel, 2 eieren
-
Spekkoek
Categorie: Gebak, Koud
120 min
Spekkoek (Indonesisch: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is onts...
Ingredienten: • 100 gr. bloem, • 250 gr. (room)boter, • 8 eieren, • 50 gr. kaneel, • 250 gr. basterdsuiker, • 3 theelepels anijs, • 15 gr. nootmuskaat, • 15 gr. kruidnagelpoeder, • 15 gr. kardemom, • 2 eetlepels koffieroom, • 1 zakje...
-
Vriendschapskoek Herman
Categorie: Gebak
0 min
Ingredienten: Hoe start je Herman op, Ingrediënten, 100 gram suiker, 250 ml warm water, 1 zakje gist van 7 gram, 225 gram bloem, glazen schaal, houten lepel
-
Medovnik of Tsjechische honingtaart
Categorie: Gebak, Koud
30 min
Ingredienten: 200 gr. suiker, 2 eieren, geklutst, 50 gr. boter, 2 el. honing, 2 koffielepel bakpoeder, 600 gr. meel, room vulling, 400 ml. gecondenseerde melk., 3 eieren, 2 el. honing, 50 gr. boter
-
Chocolade-swirl koekjes
Categorie: Gebak, Gebak
50 min
Ingredienten: (Voor zo'n 30 koekjes), - 150 gram boter, - 100 gram kristalsuiker, - 200 gram bloem, - vanille-essence (of -suiker), - 3 tl cacaopoeder
-
Berlinerbollen
Categorie: Gebak, Koud
30 min
Ingredienten: 600 gram bloem, 50 gram gist, zout, 6 eieren, 1 dl. lauwe melk, jam.
-
Beppe's havermoutkoek
Categorie: Gebak, Gebak
40 min
Ingredienten: 150 gram havermout, 150 gram margarine, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1 eetlepel kaneel
-
Zuidlimburgse Nonnevotten (12 stuks)
Categorie: Gebak, Oud & Nieuw
90 min
Nonnevotten zijn typisch Limburgs en worden vaak gegeten tijdens carnaval maar ook met oud en nieuw.
Ingredienten: 250 gram bloem, 20 gram witte bastersuiker, 12 gram gist, 125 mililiter melk, 65 gram boter, frituurolie, suiker, zout
-
Rum taart of tipsy cake
Categorie: Gebak
60 min
Ingredienten: 2 hotel cakes, 1 liter vanille vla, pot aardbeien jam, stroh rum, boter om in te vetten
-
Indonesische spekkoek
Categorie: Gebak
90 min
Ingredienten: 350 gram boter, 5 theelepels vanille suiker, 250 gram poedersuiker, 9 grote eieren, 175 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 2 eetlepels koffie room, 10 theelepels kaneel, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels kruidnagel poe...
-
Scones
Categorie: Gebak
40 min
Ingredienten: 250 gram bloem, 21/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 50 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 3/4 deciliter melk, 1 ei, 1/2 bekertje slagroom, á 125 mililiter, 1/2 pot frambozenjam
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie
Recept: Aardbeien Babs
Recept: Taco Dip
Recept: Kleverige kip uit de oven
Recept: Aardappel anders
Recept: Pika Natural (ZEER HEET)
Recept: Grog met rum en honing
Recept: Stoofpotje van varkenshaasje
Recept: Schweinegebrat uit de Sousvide