KookJij
Lees meer Lees minder

Verschillende recepten voor het lekkerste gebak: van hartig tot zoet

Op deze pagina vind je veel recepten voor gebak. Zowel de zoete als de hartige versie. Wat denk je bijvoorbeeld van een wortelgebak met zachte kaas?

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Gebak recepten

  1. Scones
    Scones
    Ingredienten: 250 gram bloem, 21/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 50 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 3/4 deciliter melk, 1 ei, 1/2 bekertje slagroom, á 125 mililiter, 1/2 pot frambozenjam
  2. Bananensoezen
    Bananensoezen
    Ingredienten: voor de soezen:, 150 ml water, 125 ml melk, 125 gram roomboter (1/2 pakje),ongezouten, 125 gram bloem, snufje zout, 6 eieren, voor de vulling:, 500 ml slagroom, suiker om de slagroom zoet te maken., 1 of 2 bananen (naar...
  3. Indonesische spekkoek
    Indonesische spekkoek
    Ingredienten: 350 gram boter, 5 theelepels vanille suiker, 250 gram poedersuiker, 9 grote eieren, 175 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 2 eetlepels koffie room, 10 theelepels kaneel, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels kruidnagel poe...

  1. Glazuur
    Glazuur
    Glazuur wordt meestal gebruikt voor over gebakjes of cake. Het is vrij gemakkelijk te maken en kost niet veel tijd. Ingredienten: •3-5 theelepel(s) water, afhankelijk van de dikte die je wenst voor je glazuur, •150 gram poedersuiker, •eventueel kleurstof.
  2. Spekkoek
    Spekkoek
    Spekkoek (Indonesisch: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is onts... Ingredienten: • 100 gr. bloem, • 250 gr. (room)boter, • 8 eieren, • 50 gr. kaneel, • 250 gr. basterdsuiker, • 3 theelepels anijs, • 15 gr. nootmuskaat, • 15 gr. kruidnagelpoeder, • 15 gr. kardemom, • 2 eetlepels koffieroom, • 1 zakje...
  3. Luxe appelflappen
    Luxe appelflappen
    Ingredienten: 8 plakjes bladerdeeg, 500 g appels, sap van ½ citroen, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels rozijnen, desgewenst geheel of gedeeltelijk te vervangen door in stukjes gesneden gedroogde abrikozen, 2 eetlepels geschaafde aman...
  4. Medovnik of Tsjechische honingtaart
    Medovnik of Tsjechische honingtaart
    Ingredienten: 200 gr. suiker, 2 eieren, geklutst, 50 gr. boter, 2 el. honing, 2 koffielepel bakpoeder, 600 gr. meel, room vulling, 400 ml. gecondenseerde melk., 3 eieren, 2 el. honing, 50 gr. boter
  5. Kniepertjes- Knijpertjes
    Kniepertjes- Knijpertjes
    Ingredienten: 150 gram boter, 250 gram suiker, 1/2 liter lauw water, 500 gram bloem, 1 mespunt kaneel, 2 eieren
  6. Chocolade muffins
    Chocolade muffins
    Ingredienten: 100 gr fondant of melkchocolade, 100 gr boter, 4 eieren, 150 gr poedersuiker (of 15 gr sucrose), 150 gr zelfrijzende bloem, 60 gr cacaopoeder
  7. Berlinerbollen
    Berlinerbollen
    Ingredienten: 600 gram bloem, 50 gram gist, zout, 6 eieren, 1 dl. lauwe melk, jam.
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Surinaamse Bami met Kip
    Surinaamse Bami met Kip Categorie Gevogelte
    Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verra... Ingredienten: 400 gram spaghetti, 350 gram kippendijen zonder bot in kleine blokjes, 50 ml + 1 x 5cc ketjap manis, 100 ml + 1 x 5 cc ketjap asin (zout), een paar takjes bladselderij, 1 x 5 cc 5-kruidenpoeder + 5cc vers gemalen zwart
  2. Garnalenflensjes
    Garnalenflensjes Categorie Warm, Koud, Warm, Koud
    Een typisch In(dones)isch gerechtje om zo te snoepen of om bij de borrel te nuttigen Ingredienten: 300 gram garnalen klein hakken, 2 teentjes knoflook snipperen, 6 sjalotjes snipperen, 1 prei snipperen, 1 eetlepel platte peterselie snipperen, 200 cc kokosmelk, 75 gram maizena, 2 x 5 cc ketoembar, 1 x 5 cc djahé, 1 fli
  3. Roti masala met lamsvlees
    Roti masala met lamsvlees Categorie Vlees
    Lekker Surinaams gerecht Ingredienten: lamsbout ( zonder bot), archide of olijfolie , ui grof gesnipperd, vleestomaat, knoflook fijngehakt, kerrie masala, groenteboullon, gele peper fijngehakt met zaad, aardappels in blokjes gesneden en geschild, hardgekookte
  4. Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep
    Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep Categorie met Vlees, met Groente
    Dit is lekkerder dan de soep uit blik Ingredienten: tomaten, selderij, knoflook, prei, winterpeen, tym, bouillonblokjes, peterselie, ui, tomatenpuree
  5. Zeer pittige pindasaus
    Zeer pittige pindasaus Categorie Sauzen
    Lekker bij nasi, bami of over de saté Ingredienten: gele madame jeanette met zaad, rode spaanse peper met zaad , groene spaanse peper met zaad, knoflook fijngesnipperd, ui fijngesnipperd, olie, komijnpoeder, gemberpoeder, pindakaas, ketjap manis, warme (kokos) melk
  6. Kippenlever à la Hindu
    Kippenlever à la Hindu Categorie Vlees, Beleg, Warm, Warm, Warm
    Een eenvoudig recept uit de Hindoestaanse keuken. Ingredienten: 500 gram schoongemaakte kippenlevertjes, 2 teentjes knoflook snipperen, 3 sjalotjes snipperen, 1 flinke theelepel van 5 cc masala (of ietsje meer), 2 lomboks ontzaden en snipperen, zeezout en vers gemalen peper naar sma