KookJij
Lees meer Lees minder

Verschillende recepten voor het lekkerste gebak: van hartig tot zoet

Op deze pagina vind je veel recepten voor gebak. Zowel de zoete als de hartige versie. Wat denk je bijvoorbeeld van een wortelgebak met zachte kaas?

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Gebak recepten

    1. Glazuur wordt meestal gebruikt voor over gebakjes of cake. Het is vrij gemakkelijk te maken en kost niet veel tijd. Ingredienten: •3-5 theelepel(s) water, afhankelijk van de dikte die je wenst voor je glazuur, •150 gram poedersuiker, •eventueel kleurstof.
    2. Ingredienten: voor de soezen:, 150 ml water, 125 ml melk, 125 gram roomboter (1/2 pakje),ongezouten, 125 gram bloem, snufje zout, 6 eieren, voor de vulling:, 500 ml slagroom, suiker om de slagroom zoet te maken., 1 of 2 bananen (naar...
    3. Ingredienten: 100 gr fondant of melkchocolade, 100 gr boter, 4 eieren, 150 gr poedersuiker (of 15 gr sucrose), 150 gr zelfrijzende bloem, 60 gr cacaopoeder

    4. Een heerlijk hapje (koekje) voor oud en nieuw. Je kent ze wel van de Vegters Rolletjes. Ingredienten: 150 gram boter, 250 gram suiker, 1/2 liter lauw water, 500 gram bloem, 1 mespunt kaneel, 2 eieren
    5. Ingredienten: 200gr bloem, 100 gr margarine, 1 eierdooier, 30 gr suiker, 1 mespuntje zout, 2 eetlepels koud water, +/- 1 kilo appelen (goudrenetten elstar), 100 gr suiker, 1/8 liter vloeibare slagroom, 3 eieren, zakje vanillesuiker
    6. Ingredienten: 200 gr. suiker, 2 eieren, geklutst, 50 gr. boter, 2 el. honing, 2 koffielepel bakpoeder, 600 gr. meel, room vulling, 400 ml. gecondenseerde melk., 3 eieren, 2 el. honing, 50 gr. boter
    7. Spekkoek (Indonesisch: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is onts... Ingredienten: • 100 gr. bloem, • 250 gr. (room)boter, • 8 eieren, • 50 gr. kaneel, • 250 gr. basterdsuiker, • 3 theelepels anijs, • 15 gr. nootmuskaat, • 15 gr. kruidnagelpoeder, • 15 gr. kardemom, • 2 eetlepels koffieroom, • 1 zakje...
    8. Ingredienten: 350 gram boter, 5 theelepels vanille suiker, 250 gram poedersuiker, 9 grote eieren, 175 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 2 eetlepels koffie room, 10 theelepels kaneel, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels kruidnagel poe...

    9. Ingredienten: - 4 eieren, - 80g hazelnoten, - 120g bloemsuiker, - De geraspte schil van 3 onbehandelde citroenen, - Het sap van 1 citroen, gezeefd, - 15g bloem, - 1,5dl room, - Poedersuiker om af te werken
    10. Ingredienten: 4 middelgrote zoete appels, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 5 theelepels suiker, eidooier, 4 centiliter calvados, kaneelpoeder, slagroom om te serveren
    11. Ingredienten: 4 eieren, 250 ml. melk, 500 gram boter, 250 gram suiker, 500 gram bloem, 1 eetlepel gist, 1 eetlepel kaneel, 125 gram rozijnen, 2 druppels vanille essence, 50 gram amandelsnippers, 1-2 dl. rum, 125 gram krenten, 50 gram...
    12. Ingredienten: 250 gram eieren (5 stuks), 125 gram suiker, 125 gram bloem
    13. Ingredienten: 300 gr.tarwebloem-, 300 gr. basterdsuiker (wit), 2 pakjes vanillesuiker, 2 eieren ,, 3 dl. lauw water, 150 gr. boter, 1 mespuntje zout,, 1 theelepel kaneel,

    14. Ingredienten: 250 gram bloem, 21/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 50 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 3/4 deciliter melk, 1 ei, 1/2 bekertje slagroom, á 125 mililiter, 1/2 pot frambozenjam
    15. Ingredienten: 600 gram bloem, 50 gram gist, zout, 6 eieren, 1 dl. lauwe melk, jam.
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  2. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  3. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Tagliatelle met garnalen
    Tagliatelle met garnalen Categorie Pasta's
    Tagliatelle met garnalen. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas Categorie Pasta's
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Tortilla met Surinaams gekruide kip
    Tortilla met Surinaams gekruide kip Categorie Wraps
    Tortilla met Surinaams gekruide kip. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Gevulde kip samba broodjes
    Gevulde kip samba broodjes Categorie Gerecht
    Gevulde kip samba broodjes. De bereidingstijd is circa 85 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  9. Heringssalat met Rode Biet
    Heringssalat met Rode Biet Categorie Overig
    Een Duits gerecht dat in tegenstelling tot de Heringstip niet met zure maar met zoute haring gemaakt wordt. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  10. Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas
    Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas Categorie Pasta's
    Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.